Titel: Red je vel

Auteur: Brigitte Boonen

ISBN 9789401435796, € 19,99

ISBN e-book 9789401436977

Te koop via: Uitgeverij Lannoo

Brigitte Boonen is uv-preventie expert bij de Stichting tegen Kanker (België). Ze werkte voor dit boek samen met artsen en experts van diverse universiteiten, zoals prof. dr. Lieven Annemans, prof. dr. Lieve Brochez, dr. Isabelle Hoorens, prof. dr. Bernard Leroy, prof. dr. Veronique del Marmol, dr. Thomas Maselis, prof. dr. A.F. Nikkels, weervrouw Jill Peeters, onderzoeksmedewerker Lore Pil en fysicus en eredocent Walter Simons.


Red je vel

De basisgids over huidkanker en huidkankerpreventie

Hoe onderscheid je een melanoom van een onschuldige moedervlek? Wat zijn de risico's van onbeschermd zonnen? Hoe schadelijk is de zonnebank voor je huid? Wanneer moet je je laten screenen? Welke behandelingen zijn er? Red je vel is in de eerste plaats een hulpmiddel om huidkanker te begrijpen en te voorkomen, of om de ziekte sneller op te sporen en te behandelen. Red je vel biedt heldere antwoorden op de meest gestelde vragen over huidkanker, gebaseerd op het meest recente wetenschappelijke onderzoek.

 

Klare taal

Het boek is heel bewust geschreven in heldere en duidelijke taal die begrijpelijk is voor iedereen en tegelijk wetenschappelijk verantwoord is. Dat laatste is te danken aan de samenwerking met wetenschappers uit het hele land, die stuk voor stuk keien zijn in hun vak. Zij staan er borg voor dat de informatie in Red je vel klopt, aldus de auteur. Elk hoofdstukdeel wordt afgerond met een samenvatting van de belangrijkste punten en interessante achtergrondinformatie staat overzichtelijk in kadertjes. Je komt in het boek ook verhalen over huidkankerpatiënten tegen. Zij bevestigen steeds dat het voor ons de hoogste tijd is om verstandiger om te gaan met de zon en zeker weg te blijven van de zonnebanken.

 

Praktische gids

In Red je vel wordt ook uitgelegd hoe onze huid werkt als orgaan en welke invloed het veranderende schoonheidsideaal en de problemen met de ozon hebben op de gezondheid van dat orgaan. Verder wordt de aandacht gevestigd op positieve evoluties op het vlak van onderzoek, zoals immunotherapie. Dit onderzoek resulteert in betere behandelingen voor de patiënten en wordt daarom volop ondersteund door de Stichting tegen Kanker. Het resultaat is een prachtige gids voor patiënten, mensen uit hun omgeving en geïnteresseerde lezers in het algemeen, maar ook voor studenten, verpleegkundigen, huisartsen en andere beroepsgroepen werkzaam in de gezondheidssector die een helder, volledig en bijdetijds overzicht willen hebben van de alsmaar uitbreidende ziekte.

 

Het is niet de bedoeling van de auteur om lezers overdreven angst voor de zon aan te jagen. Enkel wil zij duidelijk maken wat de risico’s zijn van onbeschermde blootstelling, met name voor kinderen en mensen met een licht huidtype of erfelijke aanleg voor de ziekte. Iedereen wordt een plekje onder de zon gegund, zolang dat maar geen plekje op je huid oplevert!

Maak een Gratis Website met JouwWeb